i3 klub: Válságálló vezetői képzés-harmadszor

Már harmadik alkalommal vehettek részt június 15-én a vállalkozások a Válságálló vezetői képzés sorozat eseményén, mely a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) i3 klubja és a Dél-alföldi technológiaváltók üzleti közösségének kezdeményezése. Az eseményen folytattuk az elmúlt alkalmakon megkezdett témát, hogy miért érdemes vállalatirányítási rendszert bevezetni egy vállalkozásnál.

Kaszás Anikó klubvezető elmondta, az idén új formában elindított rendezvénysorozat beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A jól megfogalmazott vállalkozói igényekre reagálva alakítják a témákat, melyeknek időszerűségét mutatja az egyre szélesebb körű érdeklődés. A tematika kialakításánál nagy hangsúlyt fektetnek a vállalatszervezési és üzletfejlesztési módszerekre, a hatékonyságnövelő vállalatvezetési eszközökre.

Válságálló vezetői képzés sorozat mindhárom eseményén Nagy Mihály, a magyarországi Continental csoport korábbi országkoordinátora, a Váll-Ker Kft. egykori ügyvezető igazgatója osztotta meg tapasztalatát az érdeklődőkkel. Meglátása szerint a hazai KKV tulajdonosok mintegy self-made man hozták létre vállalkozásaikat, és egy idő után a vállalkozás növekedésével párhuzamosan új kihívásokkal néznek szembe a vezetők.  A szerves fejlődés egy ponton megtorpan, melynek lehetséges megoldása, hogy nagyvállalati módszerek és folyamatok beépítésével a meglévő kapacitások jobb kihasználását lehet elérni minden területen, amelyekkel a vállalkozást az eddigieknél hatékonyabban lehet működtetni – fogalmazott Nagy Mihály. 

Sorozatunk következő, szeptemberi eseményének témáját a legutóbbi programon begyűjtött vállalkozói igények szerint állítjuk össze. Ezen alkalmak - az új ismereteken kívül - lehetőséget biztosítanak tapasztalatcserére, szakmai fejlődésre és kapcsolatépítésre.